CUL-KLASSIEK 2008-2009

Ook ons Cul-Klassiek jaar staat helemaal in het teken van Vlaanderen. Drie kwalitatief zeer hoogstaande voorstellingen schotelen we het Duivense publiek voor. De artiesten komen speciaal uit België om u te laten genieten van lichte klassieke muziek. Lid worden van Cul-Klassiek is mogelijk via ons kaarten menu. Een lidmaatschap van Cul-Klassiek kost € 25,-. Alle voorstellingen beginnen om 12 uur. We hopen u te mogen begroeten!

Zondag 9 november 2008: Duo Dirk Van Gorp en Ludo Mariën

Accordeon? Contrabas? Accordeon én contrabas!

Je moet eraan denken en je moet het maar durven. Als er één combinatie niét voor de hand ligt dan is het die van accordeon met contrabas. In handen van twee virtuozen ziet dat er heel anders uit. Deze nooit vertoonde combinatie brengt ons verassende muziek, met een palet van klankkleuren dat verrast en boeit. Beide heren kennende, gaat u zich niet vervelen!

Zondag 8 februari 2009: Valentijn-aperitiefconcert: ARDOR! (Spaans voor 'Gloed')

Duo Patrasche: marimba en sopraan

Na de succesvolle concert- en CDprojecten als 'Japanese Impressions', 'Clanck & Sanck: Impressies van de Lage Landen' richt Patrasche (Marimbavirtuoos Ludwig Albert en de veelzijdige sopraan Katrine Druyts) zich met 'Ardor!' op het Spaanstalige, romantische repertoire. Beide musici zijn docent aan het conservatorium van Antwerpen, en doen voor deze hogeschool onderzoekswerk in Spanje en Mexico. Uit hun collectie hoort u een selectie van muziek van componisten als Manuel de Falla, Enrique Granados, Joaquin Nin, Federico Garcia Lorca, Joaquin Rodrigo op poëzie van grote Spaanse dichters... Verder volks- en andere muziek uit Mexico.

Zondag 19 april 2009: Pasen-aperitiefconcert met Harpiste Hanna Grociak

Bij dit concert wordt u meegenomen in de magische wereld van de harp, die zich bevindt 'ergens tussen hemel en aarde'. Mooie toegankelijke muziek, aangenaam gebracht door deze getalenteerde en charmante harpiste.

Bij alle concerten krijgt u uitleg bij het programma door de artiesten zelf.